.
pijltje Ga naar schepenexpert  
d

Totaal onderhoud van uw jacht of boot.

Het reinigen, polijsten, wassen, onderwaterbehandelen
en winterklaar maken van uw boot.

UW SCHIP PERFECT SCHOON
GEDURENDE HET HELE VAARSEIZOEN


Diensten - Boatclean & care uit Lelystad - Boot Poetsen, Boot Reinigen, Boot Polijsten.

Diensten

 

Reinigen
Uw boot wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei weers- en natuuromstandigheden. Zure regen en zon laten hun sporen na op de lak, de gelcoat, het (roestvast) staal, het leer en het vinyl. Het regelmatig en professioneel laten reinigen van uw jacht is noodzakelijk om uw boot te beschermen tegen al deze invloeden. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk vertoeven op een schone boot!

Reinigen in de praktijk:

1. Boat Clean & Care gebruikt een milde beschermende shampoo die extra bescherming biedt bovenop de aangebrachte waslaag.
2. Wij gebruiken schoonmaakproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de watersport.
3. Wij gebruiken geen sterke detergenten of aantastbare producten.
4. Schepen worden opnieuw droog gemaakt met zeemvel zodat er geen gedroogde kalkdruppels achterblijven.
5. Uw schip wordt gecontroleerd en bijgewerkt waar nodig.

Altijd een schone boot? Wij kunnen uw boot ook periodiek wassen.

Periodiek wassen
Onze periodieke wasservice heeft als voordeel dat u altijd vaart op een schone boot, bovendien bespaart u uzelf veel tijd en gedoe. Uw plezierjacht is altijd vrij van spinnenrag en vogelpoep en verkeert in een optimale conditie.

U kunt kiezen uit de volgende pakketten:
o 2 x per jaar
o 4 x per jaar
o 6 x per jaar
o 12 x per jaar

Periodieke wasbeurten kunt u op afroep laten uitvoeren indien u minimaal zeven dagen van tevoren contact met ons opneemt.

Polijsten

Naast het regelmatig wassen van uw schip zal deze ook met enige regelmaat moeten worden gepolijst. Door zon, zout, andere natuurelementen en gebruik kan uw boot na verloop van tijd dof en ruw worden, waardoor deze erg kwetsbaar is voor vuil en vorst. Alleen in de was zetten heeft dan weinig zin.
Door uw boot te polijsten verdwijnen kleine, oppervlakkige beschadigingen, wordt de gelcoat of laklaag weer glad en is deze weer als nieuw.
Polijsten in de praktijk:
1. Uw schip wordt eerst gematteerd(licht opruwen van de gelcoat of lak).
2. Daarna wordt uw boot machinaal gepolijst met verschillende polijstpasta's.
3. Het schip wordt voorzien van een waslaag die de verf of gelcoat weer afsluit en beschermt.

Matteren
Matteren is bij uitstek de methode om een vervuilde waterlijn en een zichtbare reliëf van oude (plak)letters weer helemaal schoon en glad te krijgen.
Matteren is een methode waarbij een flinterdun toplaagje van de gelcoat wordt weggeslepen. ‘Wegslijpen’ klinkt wellicht wat agressief, maar dat is het niet. De gelcoatlaag van uw boot is namelijk behoorlijk dik. Als u bedenkt dat autospuiters deze methode gebruiken om op pas gespoten autolak oneffenheden weg te werken, hoeft u voor uw keiharde gelcoatlaag niet bang te zijn!
Na een matterende behandeling wordt uw boot gepolijst en tot slot krijgt uw boot een beschermende waslaag.

Waslaag

Zodra alles er netjes uitziet is een goede waslaag noodzakelijk om de verrichte arbeid te conserveren. Het maakt de glans nog dieper, sluit de poriën van het oppervlak en laat een vuilafstotende laag achter. Een goede waslaag beschermt uw boot tegen weer- en natuurinvloeden van buitenaf.

RVS
Roestvrijstaal bestaat niet, zo weten booteigenaren. Zonlicht, zout en zure regen hebben een eroderende werking op RVS-accessoires op uw boot. Onze poetsservice verwijdert effectief alle roestplekjes van al uw roestvaste staal, zodat uw boot weer blinkt als nooit tevoren.

Teak
Teak is door zijn duurzaamheid de meest gebruikte houtsoort in de botenwereld en de beste keuze als het gaat om een bootdek. Natuurlijke oliën in het hout beschermen het tegen rotting, waardoor het een lange levensduur heeft.

Nadeel van teak is dat het na verloop van tijd grijs of groen wordt. Dit is niet schadelijk voor het hout, maar mooi is anders natuurlijk.

Boat Clean & Care brengt uw teakdek weer terug naar de oorspronkelijke kleur, zonder de zachte kitnaden aan te tasten. Een teaksealer maakt uw teakdek schimmelwerend en waterafstotend.

Teak reinigen in de praktijk:

1. Groene en grijze aanslag wordt verwijderd.
2. We halen hetvuil uit het teak, zodat het teak er weer als nieuw uitziet.
3. We gebruiken een reinigingsmiddel op natuurvriendelijke basis – dus niet schadelijk voor uw teak.
4. We maken geen gebruik van oliën of conserveringsmiddelen.

Antifouling
Antifouling wordt aangebracht op de onderkant van uw boot. Het beschermt de scheepshuid in de eerste plaats tegen aangroei van algen, schelpjes en mosselen. Daarnaast zorgt de antifouling ervoor dat het onderwaterschip goed geconserveerd blijft, waardoor de levensduur en waarde van uw boot optimaal blijft. Een goed aangebrachte laag draagt er tevens toe bij dat uw schip prettiger, sneller en zuiniger vaart.

Het jaarlijks aanbrengen van een nieuwe laag antifouling is aan te bevelen om een goede bescherming te garanderen!

Zachte of harde antifouling
We maken onderscheid tussen een antifouling met een zelfslijpend karakter, ook wel eroderend of polijstend genoemd, en een harde antifouling. Welke antifouling geschikt is voor uw boot, hangt af van diverse factoren, zoals de snelheid van de boot, het type boot, vaarwater en ligplaats. Onze professionals vertellen u er graag meer over!

Winterklaar maken

In het najaar moet uw boot winterklaar worden gemaakt. Zo zullen de nodige antivries maatregelen getroffen moeten worden, zodat uw schip en uitrusting vorstbestendig de winter doorkomen.

Boat Clean & Care weet precies op welke punten uw boot gecontroleerd moet worden en neemt u deze zorg graag uit handen.

Onderhoudsabonnement
Met een onderhoudsabonnement is uw boot het hele jaar door in topvorm. Wij kunnen u drie abonnementsvormen aanbieden tegen een gunstige prijs:

Brons abonnement:
• In het voorjaar krijgt uw boot een grondige onderhoudsbeurt met schoonmaak, waslaag en teak reiniging.
• In het seizoen: vier periodieke wasbeurten met beschermende shampoo.
• In het najaar wordt uw boot schoongemaakt en in de was gezet zodat uw boot gedurende het winterseizoen optimaal beschermd is.
• Mogelijk vanaf € 900,-

Zilver abonnement:
• In het voorjaar krijgt uw boot een grondige onderhoudsbeurt met schoonmaak, waslaag en teak reiniging.
• In het seizoen: acht periodieke wasbeurten met beschermende shampoo.
• In het najaar wordt uw boot schoongemaakt en in de waslaag gezet zodat uw boot gedurende het winterseizoen optimaal beschermd is.
• Mogelijk vanaf € 1350,-


Goud abonnement:
• In het voorjaar krijgt uw boot een grondige onderhoudsbeurt met schoonmaak, waslaag en teak reiniging.
• In het seizoen: acht periodieke wasbeurten met beschermende shampoo.
• Midden in het seizoen krijgt uw boot nog een keer een grondige onderhoudsbeurt met alles er op en aan.
• In het najaar wordt uw boot schoongemaakt, in de waslaag gezet en het teakgereinigd, zodat uw boot in het winterseizoen optimaal beschermd is.
• Mogelijk vanaf € 1650,-


Twitter
CONTACT
Beukenhof 140
8212ED Lelystad
T: 0630478226
E: info@boatcare.nl

De onafhankelijke schepenexpert

De onafhankelijke schepenexpert

Mobiele versie - Desktop versie